Kisebb és közepesen nagy, konvektoros lakásoknál a fűtés korszerűsítésével akár 30%-os energia-megtakarítás mellett, minden helyiségben elhelyezett radiátorral egyenletes meleget biztosít a Mika 6 E mini gázkazán, vagy a Mika 6 EV, amely a fűtést és a melegvíz ellátást is olcsón megoldja.

 

MIKA-6E

A MIKA-6E típusú fűtőkészülék egyesíti magában a hagyományos (kéményes) fűtőkészülék és a parapetes konvektor előnyeit.

Tulajdonságok:

A készülék kisebb átalakítással beszerelhető a régi parapetes konvektorok helyére a már beszerelt parapetre, amennyiben az megfelelő műszaki állapotban van. A lakás műszaki felmérése után kiválasztásra kerül az a helyiség, ahová felszerelésre kerül a készülék. A készülék nem tartalmaz fűtőtestet, hő leadása max. 0,5 kW, így ebbe a helyiségbe is radiátor felszerelése szükséges ugyanúgy mint a többi fűteni kívánt helyiségbe. Így egy jóval modernebb és gazdaságosabb központi fűtésrendszer alakítható ki.

MIVEL TÖBBNYIRE A MÁR MEGLÉVŐ (BEÉPITETT) PARAPETRE KERÜL FELSZERELÉSRE A KÉSZÜLÉK, EZÉRT A - GÁZSZOLGÁLTATÓ FELÉ - A TERVEZÉSI DÍJON KÍVÜL EGYÉB KÖLTSÉGGEL NEM KELL SZÁMOLNI! AZ ÁTALAKÍTÁS IDEJE ALATT A GÁZSZOLGÁLTATÁS KI-ÉS VISSZAKAPCSOLÁSA TELJESEN DÍJTALAN!

A rendszer nagy előnye, hogy nem igényel kéménykiépítést, így jóval költségtakarékosabban oldható meg a fűtéskorszerűsítés, mint a "hagyományos" kéményes fűtőkészülékek esetében.

Sok helyen a mai napig nem lehetséges kémény kiépítése, így ez az egyetlen gazdaságos megoldás egy környezetbarát, korszerű fűtésrendszer kialakítására.

MIVEL A FÜSTGÁZ A FALI TARTOZÉKON (PARAPETEN) ÁT TÁVOZIK, EZÉRT NEM SZÜKSÉGES KÉMÉNYSEPRŐI ENGEDÉLY! 

A füstgáz teljesen elhatárolt a lakótértől, a parapeten át távozik, nem kell tartani füstgáz visszaáramlástól így teljesen veszélymentes 

MIVEL AZ ÁTALAKITÁS KIZÁRÓLAG AZ ADOTT LAKÁSON BELÜL TÖRTÉNIK (KIVÜLRŐL SEMMILYEN VÁLTOZÁS NEM TÖRTÉNIK), EZÉRT LAKÓTÖMBÖK (LAKÓTELEPEK) ESETÉBEN SEM SZÜKSÉGES A LAKÓTÁRSAK HOZZÁJÁRULÁSA. 

Kis helyet foglal el, hatásfoka 90 % feletti 

Új kiépítés (amennyiben nem meglévő parapetre kerül) esetén nem szükséges az ablak alá szerelni a készüléket 

A készülék magas hatásfoka miatt (90,5 %) gőz kiáramlás tapasztalható a parapetből, amely normális jelenség. Amennyiben ez zavaró, egy légterelő lemez felszerelését javasoljuk a parapet fölé. Szintén a gőz kiáramlásból kifolyólag jegesedés elképzelhető a szélterelő alsó részén, ez azonban nem befolyásolja a működést. 

A készülék 3,5 – 6,0 kW között szabályozható, az egyéni igényeknek megfelelően 

A radiátorokkal szerelt központi fűtésű rendszer egyenletes meleget biztosít minden helyiségben akár 30 %-os energia megtakarítást eredményezve

MIKA 6E

Melegvíz ellátás

A Mika 6E a fűtés mellett meleg víz ellátására is alkalmas. Ebben az esetben a lehető legközelebb kell szerelni a fürdőszobához, így csökkentve a csövezés hosszát és bonyolultságát.


A készülék mellé fel kell szerelni egy váltószelepet, a fürdőszobába pedig egy indirekt tárolót, mely gázkimaradás esetén is képes meleg vizet előállítani, ilyenkor elektromos bojlerként funkcionál.


Értelemszerűen a váltószelep látja el a váltást a fűtés,- illetve a meleg víz funkció között az igényeknek megfelelően.


Egy 80 l-es tartály teljes felfűtési ideje hőfoktól függően 30-40 perc. A meleg víz ellátás elsőbbséget élvez, viszont a 30-40 perces fűtéskiesés nem számottevő. A fűtésfunkció 24 órás intervallumot figyelembe véve általában kb. 10 óra.

 

 

 

A készülék fő jellemzői:

  • kisebb átalakítással és ráfordítással korszerű központi fűtés alakítható ki, mely akár 30 %-os energia megtakarítást is eredményezhet
  • méreténél fogva a készülék kis helyet foglal el, hatásfoka 90 % feletti
  • kémény nélküli zárt égésterű kivitel, így az égéshez szükséges levegő valamint a füstgáz teljesen elhatárolt a lakótértől, veszélymentes
  • a készülék 3,5 – 6 kW között szabályozható, az egyéni igényeknek megfelelően
  • a radiátorokkal szerelt központi fűtésű rendszer egyenletes meleget biztosít minden helyiségben

 

Tulajdonság

Érték

Min. hőteljesítmény:

3,5 kW

Max. hőteljesítmény:

6  kW

Hatásfok:

90,5 %

Tömeg:

12 kg

Magasság:

580 mm

Szélesség

395 mm

Mélység:

260 mm

 

 

Kérjük, keressen meg minket még ma az elérhetőségeink valamelyikén!

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Mobiltelefon: +36 (30) 348-2888, +36 (30) 700-5656
Telefon: +36 (1) 219-5570
Fax: +36 (1) 219-5569

 

Szerviz-körzetek

Gyorsszolgálati körzetek:

5. kerületi gyorsszolgálat, V. kerületi gyorsszolgálat, 6. kerületi gyorsszolgálat, VI. kerületi gyorsszolgálat, 7. kerületi gyorsszolgálat, VII. kerületi gyorsszolgálat, 8. kerületi gyorsszolgálat, VIII. kerületi gyorsszolgálat, 9. kerületi gyorsszolgálat, IX. kerületi gyorsszolgálat, 10. kerületi gyorsszolgálat, X. kerületi gyorsszolgálat, 11. kerületi gyorsszolgálat, XI. kerületi gyorsszolgálat 

Belváros-Lipótváros, Belváros, Lipótváros, Terézváros, Terézváros, Erzsébetváros, Istvánmező, Józsefváros, Kerepesdűlő, Tisztviselőtelep, Ferencváros, Gubacsidűlő, József Attila-lakótelep

Kiemelt partnereink

Duna House

Energetikai tanúsítvány

 

Energetikai tanusítvány

 
 
 
Copyright © 2018 MyKey 2000 Kft - Kulcsra készen minden egy kézben. Minden jog fenntartva.